Bæredygtighed

Som Danmarks største brugsforening forpligter vi os også til at være klimabevidste. Vi har heldigvis et godt og bæredygtigt udgangspunkt. Vi er bosiddende i en kommune som er innovativ og fremsynet, og hvor klimavenlige og miljørigtige løsninger står højt på agendaen. Derfor har vi fokus på 3 af de 17 verdensmål – nemlig mål nr. 3, 12 og 13

bals_spor4mål
  • Med frugtordning og gode kommunale tilbud til vores medarbejdere, vil vi øge det generelle sundhedsniveau. Ligeledes bruger vi HMO (Hverdag Med Overskud) i vores koncept for at undgå stress. Vi går efter princippet Work Smarter – Not Harder.
  • Ved at have fokus på effektiv styring af vores produktion, sikrer vi madspild. Vi sorterer vores affald i 21 enheder. Vi har en aftale med To-good-to-go på frugt og grønt samt bagerbrød. Det sidste bageraffald genanvendes til proteinfoder til grise. I dag genanvender vi 88% af vores affald. Vores målsætning er 95%.
  • Vores mål er, at vi har el-ladestandere ved alle vores butikker. Desuden er alle vores OK-vaskehaller Svanemærkede, hvilket betyder at en bilvask kun bruger 30 liter vand pr. vask frem for op til 150 liter vand   ved en ikke-svanemærket vaskehal. I 2021 sparede vi 9.840.000 liter vand.
  • Vi arbejder på at konvertere alt sort energi til grøn energi, og har derfor installeret solceller, varmepumper og   genanvender overskudsvarmen ved vores CO2-anlæg.