Netværksmøde på Destilleriet Als
En småkedelig torsdag med regn og blæst blev afløst af et fascinerende besøg på Destilleriet Als, hvor der den 19.1 var netværksmøde for virksomheder, som har praktikanter fra NExTWORK. Indehaver Krestian Muusmann stod klar med en lækker frisk drink, som kunne nydes mens han passioneret fortalte om sit livsværk.
Konsulenterne i NExTWORK sætter en stor ære i, at virksomhederne mødes til netværksmøder. Men det skal ikke bare være i et firkantet lokale med plastikstole som kan give selv den mest veltrænede bagdel kamp til stregen. Nej det skal være ude i de enkelte virksomheder, så de kan fortælle netop deres historie.
Denne gang var vi som sagt på besøg hos Krestian Mussman ved Destilleriet Als. Efter en velkomst i baren, hvor et farverigt Thomas Ejes maleri af en haj, fiskehejre, ”Preben på vej ud af døren” og sløret syn akkompagneret af Krestians fortælling om, hvordan hans livsværk startede, blev vi guidet ind i destilleriet. Her toner den ene broncekedel frem efter den anden, og fascinationen ville ingen ende tage.

”Uden at det skal blive alt for nørdet…..”
… sådan starter Krestian sin fortælling og, hvordan væsker, smage, molekylærer, cirkulærer, øl og andet godt fra bæredygtighedens trend ender ud som et fantastisk produkt. Selvom Krestians intention var at det ikke skulle blive nørdet, så var der alligevel et par minutter hvor en helt ordinær HR-ansvarlig fra BALS ikke helt var med, og måtte tænkte tilbage til fysiklokalet i 9. klasse på den lokale skole kun 2 km fra hvor Destilleriet Als holder til i Hørup.
Det var tydeligt at mærke Krestians passion for at producere det helt specielle produkt, hvor man ikke går på kompromis med råvarer.




BALS samarbejder også med Destilleriet Als og har privat label på en BALS gin. Det er fedt at bakke op om den lokale iværksætter og følge hans succes.
Til vores Foodfestival kunne man købe den smagsrige og lækre Alsisk gin som er fremstillet med 3 forskellige baggrunde. Så er der et argument for at købe ind til samlingen. I alt har BALS 5 forskellige ginvarianter, som alle tager udgangspunkt i lokalområdet.
